Obnova in čiščenje DPF filtra


V Sloveniji se čiščenje DPF filtra izvaja na različne načine. Večina ponudnikov se poslužuje strojnega pranja, kjer se s pomočjo vroče vode pod pritiskom in močnega, koncentriranega čistila, odstranjujejo saje in ostala umazanija. Tak postopek sicer uspešno rešuje zamašitve sistema, a se pri tem pogosto uspešno odstranijo samo saje, medtem ko se zgoreli ostanki goriva in ostale usedline pod pritiskom ne odstranijo popolnoma.

Trdovratnejše usedline, kot so zogleneli ostanki motornega olja, je s to vrsto postopkov nemogoče odstraniti. Ker se težava čez nekaj mesecev ponovno pojavi, boste garancijo na to vrsto storitve le redko dobili. Ne le, da tak postopke ne jamči dolgotrajne rešitve, zaradi neustrezne izvedbe se lahko poškodujejo tudi ostali pomembni deli vozila. V takih primerih je za čiščenje DPF filtra potrebno aplicirati kompleksnejše postopke, kot se jih poslužujemo tudi v našem podjetju. V nadaljevanju bomo spregovorili o glavnih prednostih USTD sistema, ceni postopka ter razlogih, zakaj za izvajanje omenjene storitve izberite naše podjetje.

DPF FILTER REGENERACIJA

Že od 30 €

ODSTRANITEV DPF FILTRA

(motorsport)
350 € (3 leta garancije)

OBNOVITEV IN ČIŠČENJE DPF FILTRA

Že od 350 € (3 leta garancije)

NOVI DPF FILTRI

Že od 300 €

ŠPORTNI DPF FILTRI

Že od 300 €
ciscenje-dpf-filtra

Rezerviraj si termin:

+386 51 723 116

Izberite dolgotrajno rešitev in se izognite dodatnim stroškom v prihodnosti

Zapomnite si: nizka cena ne jamči tudi odlične kakovosti, saj je obnova DPF filtra kompleksen postopek, ki zahteva nujno uporabo posebne opreme in znanj. Za nekaj deset evrov boste napako le kratkotrajno odpravili, ta pa se bo v 90 % slej ko prej vrnila, po navadi že po nekaj mesecih. V našem podjetju obnova DPF filtra vključuje dve metodi, in sicer termično izpiranje ter odstranjevanje ostankov z visokofrekvenčnimi valovi. Tak način revitalizacije imenujemo odstranjevanje po USTD metodi. Najprej se zamašeno satovje segreje na 1200 °C (10 ur), pri tej temperaturi se uspešno odstranijo saje in nekatere ostale usedline. Zogleneli ostanki motornega olja v tej prvi fazi še vedno niso odstranjeni in lahko negativno vplivajo na delovanje vozila.

Postopek se nato pomakne v drugo fazo, kjer se avtomobilsko satovje potopi v posebno tekočino in z visokofrekvenčnimi valovi in vibracijami odstrani tudi ostale usedline. Zaradi globinske obdelave bo tovrstno čiščenje DPF filtra uspešnejše in dolgotrajnejše.

Odstranjevanje saj z vodo ni samo neučinkovito, temveč tudi škodljivo

V našem podjetju ugotavljamo, da lahko uporaba agresivnih sredstev za revitalizacijo satovja vašemu jeklenemu konjičku povzroči več škode kot koristi. Agresivne spojine namreč vsebujejo nevarne kisline in ostale abrazive, ki lahko občutljivo ogrodje dolgotrajno poškodujejo. Drugi razlog, zakaj tako odstranjevanje ostankov goriva pod pritiskom ni priporočljivo, je tudi ta, da z visokotlačnim curkom izpiramo plemenite kovine, ki sestavljajo čistilni element avtomobila.

Globinske poškodbe je kasneje težko odpraviti, nemalokrat je potrebna popolna zamenjava, ki lahko stane tudi nekaj tisoč evrov. V skrajnih primerih, lahko filter tudi popolnoma odstranimo. Tako ravnanje s strani zakonodaje ni omejeno, prav tako bo okoljevarstvena vrednost vašega vozila s takim posegom zmanjšana, zato se za tak poseg odločimo samo v skrajnih primerih.

ciscenje-dpf-filtra

Zakaj izbrati nas?

  • Celovita obravnava s profesionalnimi orodji in pripomočki
  • Zajamčena triletna garancija na storitev
  • Prilagodimo tudi celotno krmilno elektroniko
  • Delujemo v skladu z zakonskimi določili
  • Konkurenčne cene
  • V ceno je vključen tudi posvet s strokovnjakom
  • Izdelava detajlnega načrta za čiščenje DPF filtra
  • 10 let izkušenj s področja programiranja ter diagnostike
  • Lasten razvoj diagnostične opreme in sodelovanje s priznanimi ponudniki tuning storitev po vsem svetu
  • Edini v Sloveniji, ki pri svojem delu uporabljamo USTD sistem
Cena obnove in čiščenja DPF filtra (3 leta garancije) 350,00 €