Chiptuning Ljubljana

Najbolj znan in razširjen je tako imenovani chiptuning. Le ta je postopek optimiziranja programske opreme.
»Program, ki je naložen na motornem računalniku, preberemo, nadgradimo in zapišemo nazaj.

Optimizacijo tako lahko razčlenimo na 3 segmente:

Standardni
Chip Tuning


Pri standardnem chip tuningu povečamo moč vozila od 20 do 35%, odvisno od vrste vozila in tipa motorja, pri katerem poraba vozila ostane ista ali pa se nekoliko zmanjša (v praksi 0,5l)

ECO
Chip Tuning


Pri ECO chip tuningu se daje bistven poudarek na zmanjšanje porabe goriva. Seveda se tudi moč in navor povečata od 10 do 20%, odvisno od vrste vozila in tipa motorja. V praksi se poraba občutno zmanjša od 1 do 2 litra.

Custom
Chip Tuning


Custom chip tuning je namenjen bolj zahtevnim strankam, ki želijo večje povečanje moči motorja. Pri custom tuningu upoštevamo želje stranke in lahko moč motorja dvignemo do zgornjih varnih mej. Pri takšni optimizaciji se moč motorja lahko poveča tudi do 50%. Pred optimizacijo vsako vozilo pregledamo z diagnostičnimi napravami v kakšnem stanju je vozilo. Na osnovi pregleda in pogovora z stranko se odločimo kako bomo optimizirali vozilo.

Izberi znamko vozila

Chiptuning - Alfa Romeo Chiptuning - Audi Chiptuning - BMW
Chiptuning - Chervolet Chiptuning - Citroen Chiptuning - Fiat
Chiptuning - Ford Chiptuning - Honda Chiptuning - Hyundai
Chiptuning - Jaguar Chiptuning - Jeep Chiptuning - Kia
Chiptuning - Lancia Chiptuning - Land Rover Chiptuning - Mazda
Chiptuning - Mercedes Chiptuning - Mini Chiptuning - Mitsubishi
Chiptuning - Nissan Chiptuning - Opel Chiptuning - Peugeot
Chiptuning - Porsche Chiptuning - Renault Chiptuning - Rover
Chiptuning -  Saab Chiptuning - Seat Chiptuning - Smart
Chiptuning - Subaru Chiptuning - Suzuki Chiptuning - Skoda
Chiptuning - Toyota Chiptuning - Volkswagen Chiptuning - Volvo
Chiptuning Logo

Rezerviraj si termin:

+386 51 723 116

GALERIJA

Vozila ki so deležna povečave moči motorja, stestiramo na enovaljnem 4×4 syncro sistemu.

Kaj je Chip Tuning?


Chip tuning je posodobitev in optimizacija motorne elektronike.
Namen optimizacije motorja je povečanje moči in navora, pri čemer zmanjšamo porabo in ohranimo zanesljivost motorja.

Po chip tuningu se opazi bistvena razlika pri pospeških vozila, kot tudi nekoliko višji končni hitrosti in zmanjšani porabi goriva pri enakih pogojih vožnje.

Pri standardnem chip tuningu povečamo moč do 35%, pri eco tuningu pa do 10%. Pri tem bistveno zmanjšamo porabo, možen pa je tudi custom chip tuning – povečanje moči po meri.

Pohvalimo se lahko z dolgoletnimi izkušnjami na tem področju.
Vse chip tuninge pa izvajamo v sodelovanju z visoko priznanim podjetjem v Nemčiji.

Chip tuning se nanaša na reprogramiranje ali zamenjavo chipa v elektronski krmilni enoti, da bi se dosegli boljši razultati pri moči , navoru , porabi in izkoristku motorja.

V 80 prejšnega stoletja so se pojavili elektronski sklopi ki pred tem niso bili v avtomobilski industriji. Klasičen sistem uplinjača je dobil konkurenčen elektronski sistem za vbrizgavanje. Takšni sistemi so oponašali delovanje upljinača kasneje pa so se začeli premikati v novi smeri tako je nastal ECU (engine control unit) ali enota za krmiljenje motorja. Ta enota ima nalogo, da na osnovi številnih senzorjev izračuna koliko dejansko rabi motor goriva v danem trenutku da omogoči podatek danega.
To je bila primarna naloga ECU-A , kasneje je ECU začel da kontrolira tudi čas vžiga, tlak turbine kot tudi številne druge parametre.

Lahko se reče, da je chip tuning metoda pri kateri se menjajo tovarniški parametri za kontroliranje vbrizga goriva , tlaka turbine in čas vžiga posledično temu nastaja večja moč in navor in manjša poraba goriva.


Zakaj tovarna ni naredila
Chip Tuninga


Tovarne avtomobilov morajo pred prodajo novih modelov vozil opraviti homologacijo na določenih ustanovah zadolženih za standarde in kontrolo novih vozil. Primarni test pri sprejemu novih vozil je test emisije izpušnih plinov. V cilju zadovoljitve vseh strožjih predpisov so inžinjerji v takšnih tovarnah prisiljeni na kompromise, to pomeni da so prisiljeni da privarčujejo na moči motorja zaradi emisije izpušnih plinov strogo zadanimi normam. Te norme so daleč strožje in zahtevnejše od tehničnih pregledov, ki se opravi pri regstraciji vozila.

Torej z chip tuningom vam mi povečamo moč vašega motorja kot je bil v osnovi razvit na probni mizi pri projektiranju, se pravi pred redukcijo moči na zahtevo strogih homologacijskih norm, to pa ne pomeni da vaše vozilo optimiziramo tako da bojo emisije izpušnih plinov povečane toliko, da se ne opravi tehnični pregled ali na katerikoli drug način škodovanja okolici in drugim voznikom v prometu.
Sodelujemo z specijaliziranimi servisi in z proizvajalci opreme tako da za vaše vozilo izberemo najboljšo izbiro za tuning.

Ali je Chip Tuning
Škodljiv?


Chip tuning je lahko škodljiv samo v primeru, če ga opravi nestrokovna oseba ali kvazi tunerji na črno, ki nimajo strokovnega znanja in kvalitetne opreme na tem področju.
Imeli smo več primerov pri katerem so nam pripeljali vozilo ki ni bilo strokovno narejeno, se pravi pri domačih lokalnih mojstrih. Takšno vozilo ima ponavadi povečano dimnost ali pa ne deluje pravilno. Pojavlja se cukanje neenakomerena krivulja navora ali pa celo limp mode (rezervni program ) pri katerem se prižge lučka za motor in vozilo izgubi moč. To seveda zna biti zelo nevarno v vožnji kot tudi za sam motor.

Naše podjetje SMD Mehatronika se ukvarja z optimizacijo vozil več kot 10 let. Lahko se pohvalimo z tisoče optimiziranih vozil pri katerem nismo imeli ene same reklamacije ali nezadovoljne stranke.

Na naše usluge nudimo tudi garancijo!