Zakaj se odločiti za odstranitev DPF filtra


Glede na to, da je zamenjava kompleksne avtomobilske komponente, kot je enota za prečiščevanje izpušnih plinov, izjemno draga storitev, se vse več imetnikov jeklenih konjičkov v primeru težav odloča za popolno odstranitev DPF filtra. Tako početje sicer znižuje okoljevarstveno vrednost vozila, saj se v zrak spusti več trdih delcev iz izpušnih plinov, a hkrati odpravlja neželene stroške, povezane z zamenjavo in rednim čiščenjem. Odstranitev DPF filtra prinaša tudi številne ostale prednosti, kot so:
  • boljša odzivnost motorja
  • manjša poraba goriva
  • nižji stroški servisa (olje brez DPF standarda)
  • brez nadležnega dima pri regeneraciji
  • nič več dolivanja strupene in drage tekočine za FAP filter
  • nafta ne uhaja več v oljno korito (težava z nivojem olja)
  • daljša življenjska doba motorja

DPF FILTER REGENERACIJA

Že od 30 €

ODSTRANITEV DPF FILTRA

(motorsport)
350 € (3 leta garancije)

OBNOVITEV IN ČIŠČENJE DPF FILTRA

Že od 350 € (3 leta garancije)

NOVI DPF FILTRI

Že od 300 €

ŠPORTNI DPF FILTRI

Že od 300 €

Rezerviraj si termin:

+386 51 723 116

Ali so tovrstne modifikacije vozila kaznive?

V Sloveniji zakonodaja takšnega početja ne prepoveduje, zato se boste lahko tehničnega pregleda avtomobila udeležili brez skrbi. Največji problem pri eliminaciji predstavlja kakovost izvedene storitve. Ko se odstranitev DPF filtra dokončno izvrši, računalniški sistem avtomobila namreč odsotnost čistilne komponente zaznava kot problem, zato vas na to ves čas opozarja. S profesionalnim kodiranjem in natančno vstavitvijo izpušnega prekata bo ta »napaka« odpravljena, vaš avtomobil pa bo še bolj odziven in varen za vožnjo.

Pri nas na tehničnih pregledih trenutno še nimajo opreme za merjenje trdih delcev v izpušnih plinih zato tak poseg ‘uradno’ ne bo vplival na skladnost avtomobila z zakonodajo in se ravno zato toliko ljudi tega poslužuje. Strošek je namreč skupaj z obveznim kodiranjem ob odstranitvi in montaži posebnega izpušnega prekata le nekaj stotakov, pa zagotovo ne boste imeli nikoli več problemov s tem, pa še motor bo lažje ‘dihal’.

dpf-filter-new2

Izberite strokovnjaka, ki ve, kaj dela

Po odstranitvi DPF filtra ni povečanja dimnosti, vendar mora biti motor brezhiben (injektorji, EGR, MAF senzor itd.).

Naše podjetje izvaja odstranitev DPF filtra za namene motorsporta ali preizkusa delovanja motorja oziroma pred vgradnjo novega ali obnovljenega DPF filtra. DPF filter lahko marsikatero napako na motorju, kot je okvara injektorjev, merilca pretoka zraka, merilec tlaka pritiska, lambde sonde itd. prikrije. Težava nastane, ko se nekateri odločijo za menjavo filtra, predno ugotovijo vzrok napake, s tem pa si povzročijo samo nepotrebne stroške in ne odpravijo okvare.

Cena odstranitve DPF filtra (3 leta garancije) 350,00 €

Imeli smo primer, kjer je stranka zamenjala filter z novim, čez par tisoč kilometrov pa se je problem pojavil znova. Filter smo testno odstranili, saj je bil popolnoma uničen. Ugotovljeno je bilo, da je vzrok napake injektor, pri čemer si je stranka naredila nepotreben strošek 1700 €, in sicer z menjavo novega filtra. Nestrokovno je bila opravljena tudi diagnoza mehanika, saj bi moral najprej odpraviti težavo z injektorji.

Storitev odstranitve DPF filtra ponujamo v namene motorsporta in preizkusa delovanja motorja pred vgradnjo novega ali obnovljenega DPF FAP filtra trdih delcev.