Diagnostika vozila


Za odkrivanje skritih in zahtevnejših napak vozila se uporablja napredna avto diagnostika.

Nepravilnosti v delovanju motorja lahko kot voznik prepoznate s pojavitvijo opozorilnih lučk na armaturni plošči, novejši jekleni konjički pa vse napake pridno beležijo v svoj računalniški zapis. Za uspešno izveden pregled vozila so potrebne moderne naprave in računalniški sistemi, saj je identifikacija nepravilnosti na električnem vezju zaradi nepredvidenih povezav med posameznimi ukazi vozila lahko otežena. V našem podjetju po zaslugi dolgoletnih izkušenj in obilice znanja s področja reprogramiranja računalniškega sistema vozila lociramo še tako skrito in zahrbtno napako. Nato sledi sestava načrta za odpravljanje nepravilnosti in izvajanje del.

avto-diagnostika-1

Rezerviraj si termin:

+386 51 723 116

Kako prepoznamo napake vozila?

Kot rečeno, se pri novejših vozilih napake in nepravilnosti beležijo sproti. Avto diagnostika je zato danes transparentnejša in v večini primerov enostavnejša za razreševanje težav. Za čimbolj široko aplikativnost naših pripomočkov, ki so primerni za vse vrste vozil, v našem podjetju uporabljamo univerzalen sistem za testiranje.

Ob prihodu v našo delavnico bomo vaše vozilo najprej pregledali, nato pa bomo zagnali tudi »globinski pregled« preko testerja oz. računalnika. Prepoznane napake se odstranijo, hkrati se preveri tudi stanje ostalih parametrov, kot je stanje olja. Uporaba enostavnih pripomočkov ne zagotavlja dovolj poglobljene analize stanja računalniškega sistema avtomobila, zato jih pri nas ne uporabljamo. Primer enostavnejših sistemov, kot jih pozna avto diagnostika, sta sistema OBD2 in ELM327.

Kot lastnik jeklenega konjička se morate zavedati, da nekatere napake v elektronskem vezju vozila v začetni fazi sploh niso vidne, ampak jih lahko identificiramo samo z računalniško inspekcijo. Odpravljanje zgodnjih napak je za vas občutno cenejše, s tem pa zaščitimo tudi ostale dele vozila.

Avto diagnostika je dobra preventiva

Neopravljena ali spregledana napaka na vozilu lahko čez čas preraste v velik problem in za vas predstavlja veliko stroškovno breme. Takim nepotrebnim izdatkom se lahko uspešno izognete z rednimi servisi vozila in preventivnim pregledom delovanja računalniškega sistema. Mehanik bo vozilo hitro priklopil na univerzalni tester, prebral poročilo avtomobila o morebitnih napakah in za vas pripravil kratko poročilo o stanju elektronskih komponent jeklenega konjička.

Cena takega pregleda znaša 20 €, s pravočasno identifikacijo nepravilnosti pa boste naredili nekaj dobrega za zdravje svojega jeklenega konjička. Zgodnje popravilo je cenejše, prav tako boste zamenjali samo tiste avtomobilske dele, ki o zares potrebni zamenjave. V primeru, da je potrebna zamenjava dela vozila, lahko to opravite pri nas. Na kakovostne rezervne dele vozila nudimo tudi garancijo.

Cena avto diagnostike 20,00 €
avto-diagnostika-2

Zakaj izbrati nas?

Smo izkušena ekipa strokovnjakov in pri svojem delu uporabljamo samo najmodernejše pripomočke in diagnostično opremo. Ker je avto diagnostika izredno široko področje, ki se ves čas spreminja, se o novostih ves čas izobražujemo in v svoj nabor znanj dodajamo nove veščine. Ukvarjamo se tudi z reprogramiranjem nastavitev ter nastavitvijo optimalnih parametrov za še bolj udobno vožnjo.

Delo poteka v čistem okolju, saj so elektronski elementi vozila izredno občutljive komponente in se zato hitro poškodujejo. Še posebej občutljive so na prah in ostale mikro delce. Vsako naročilo nam predstavlja izziv, ki se ga je potrebno lotili sistematično in preudarno. Preden se avto diagnostika prične, opravimo kratek posvet z vami in vas izprašamo o vedenju vozila ter o tem, kako se napake kažejo med vožnjo. Izvajamo tako splošna (lažja) popravila in kot tudi zahtevnejše modifikacije, kot je spreminjanje računalniških nastavitev.

Ste svoje vozilo zaupali nestrokovnim rokam in želite popraviti nastalo škodo? Oglasite se pri nas in ugotovili bomo, kako vam lahko pomagamo. Pravočasno odkrijte skrite napake vozila in zavarujte vrednost svojega jeklenega konjička!